ABS Fren Arızaları

 

ABS FREN ARIZALARI

Olası kayma ve kazaları engellemek amacıyla ABS fren sisteminin taşıdığı önemini ifade etmişken, bu sistemin arızalarından da bahsetmek gerek. Nitekim güvenliğiniz açısından hayati bir önem taşıyan bu sistemin arıza takibini doğru bir şekilde yapmak şart. Bu noktada akla gelen ilk soru: ABS fren sisteminin arızalandığını nasıl anlarım? Araçlarda bulunan bilgi ekranı, sistem arızalandığında sürücüye sinyal verir. Bu sinyali görür görmez, yetkili servise gitmekte fayda var. Nitekim bazı durumlarda arıza sinyali aktif olsa bile sistem çalışmaya devam edebiliyor, bu da sürücülerin yetkili servise gitmelerini geciktirmelerine neden oluyor. Ancak söz konusu arızanın çok daha ciddi bir boyuta ulaşmayacağını bilemezsiniz. Dolayısıyla derhal yetkili servise gitmelisiniz. 

 ABS fren arızaları genelde parçalar arasındaki bağlantılarda yaşanan gevşeklik, kopukluk gibi nedenlerden kaynaklanıyor. Bir diğer nedense ABS modülünün zarar görmesi ki bu işi biraz daha ciddi bir boyuta taşıyor. Nitekim ABS modülünün tamiri mümkün değil, arızalandığı zaman tamamen değiştirilmesi gerekiyor. Bu arada arıza sebebiniz her ne olursa olsun servise gittiğinizde sistemin elektrik bağlantılarına baktırmayı, voltaj ve direnç kontrollerini yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. 
 

Daha önce de dediğimiz gibi ABS fren sistemi artık tüm arabalarda zaten mevcut. Dolayısıyla ABS fren sistemi fiyatına dair ekstra bir araştırma yapmanıza gerek kalmıyor. Ancak arızalanma durumunda değişen bütçelerde bir ücret ödeyebilirsiniz. Bu tamamen arızanın durumuna göre değişiyor.

 
kaynak:otoshop